Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă

Reteta culinara Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă din categoria Piine. Cum sa faci Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă

 

Andra Mihail ne prezintă astăzi o rețetă de chifle de casă pufoase și delicioase, preparate cu efort minim. O rețetă simplă cu frământare redusă, perfectă pentru cei care doresc să obțină pâinici proaspete și aromate fără a petrece mult timp în bucătărie. Descoperă secretul unor chifle rapide și ușor de făcut, ideale pentru orice masă! Pentru aceste Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie și ulei de măsline.  

Ingrediente Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă: 500 g făină 450 ml apă călduță 7 g drojdie uscată 12 g sare 2 linguri ulei de măsline

Cum se prepara Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă:

Amestecă făina cu drojdia uscată. Adaugă un praf de sare și amestecă. În mijlocul făinii, fă un locaș și adaugă apa călduță și uleiul de măsline.

Amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează aluatul, apoi acoperă-l cu folie de bucătărie și lasă-l la dospit aproximativ o ora. Nu trebuie adăugată făină, aluatul trebuie să fie moale.

După ce a dospit o oră, îndepărtează folia. Cu mâna umezită cu apă, trage și împăturește aluatul. Acoperă-l la loc cu folie și lasă aluatul la dospit încă o jumătate de oră.

Scoate apoi aluatul pe un blat de lucru presărat bine cu făînă. Pudrează-l bine cu făînă, apoi împarte-l cu ajutorul unei ustensile pentru pâine în 6 porții

Așază chiflele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanță una de cealaltă pentru că vor crește la copt.

Coace chiflele în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 15-20 minute sau până se rumenesc frumos. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor.

După ce s-au rumenit frumos, scoate chiflele din cuptor și lasă-le la temperat, apoi transferă-le pe un grătar de bucătărie.

Sunt perfecte la micul dejun, pentru sendvișuri sau mâncate calde cu un pahar de sana.

Ingrediente Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă

Ingrediente Chifle de casă - Rețeta cu frământare redusă:

500 g făină

450 ml apă călduță

7 g drojdie uscată

12 g sare

2 linguri ulei de măsline

Categorii