Chifle pufoase

Reteta culinara Chifle pufoase din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Chifle pufoase

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chifle pufoase

 

Îmi plac chiflele în tot felul de combinații, dar astăzi vă las cu rețeta unor chifle simple! Ies pufoase, cu crusta putin crocante si le mananci, mai ales cand sunt fierbinti, pana nu poti! Nu pot sa mint, sa zicem ca mananc unul cand le scot din cuptor. Merg foarte bine simple, cu o cana de lapte, iaurt, sandviciuri, burgeri sau le servesc cu o tocanita delicioasa! Merită să le pregătiți oricând doriți!

400 gr faina 4 gr drojdie uscata 1 lingurita zahar 1 sau 220 ml lapte 3 linguri apa fierbinte 40 gr unt moale 2 linguri ulei de masline sare 1 galbenus de ou + 3 linguri lapte semințe Intr-un pahar amestecam drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un castron se cerne faina. Pune laptele pe foc intr-un ibric pana se incalzeste. Se adauga peste faina, drojdia dizolvata, ou si sarea. Începeți și frământați. Se toarna treptat laptele si se framanta pana se incorporeaza. Adaugam untul moale, iar la final adaugam uleiul si framantam inca 3-4 minute. Dacă frământați pe robot, accelerați ultimele minute. Acoperiți aluatul și lăsați-l la loc cald până își dublează volumul. Ungeți masa de lucru cu puțin ulei, întoarceți aluatul cu susul în jos. Împărțiți-l în 10 bucăți egale. Formați chiflele și puneți-le într-o tavă, pe hârtie de copt, cu distanța dintre ele.Lăsați-le să crească 15-20 de minute. Se amestecă gălbenușul cu oul, se ung chiflele. Presărați semințele deasupra. Dăm la cuptorul încins, la 190 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand se rumenesc si sunt coapte, scoate-le din cuptor. Serviți-le fierbinți, iar dacă rămân calde cât sunt încă calde, înfășurați-le strâns în folie alimentară pentru a le menține fragede. Poftă bună!

Ingrediente Chifle pufoase

400 gr faina

4 gr drojdie uscata

1 lingurita zahar

1 ou

220 ml lapte

3 linguri apa calda

40 gr unt moale

2 linguri ulei de masline

sare

1 galbenus + 3 linguri lapte

seminte

Categorii