Chifle pufoase

Reteta culinara Chifle pufoase din categoria Piine. Cum sa faci Chifle pufoase

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chifle pufoase

 

Chiflele pufoase este o rețetă simplă pe care oricine o poate pregăti acasă.

250 ml apă caldă 7 gr drojdie uscata 1 sau 3 linguri de unt topit 1 ½ linguriță sare 3 linguri de zahar 520-550 gr faina Mai sus: 1 ou, 1 lingura lapte, seminte de susan

Mayan este pregătit.

Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de grame de faina.

Se lasa deoparte 5 minute sau pana incep sa se formeze bule.

Adaugati untul, 2 linguri zahar si ou si amestecati.

 

Se adauga faina si sarea si se framanta aluatul.

Se poate framanta manual sau puteti folosi un robot.

Aluatul rezultat va fi moale și ușor lipicios. Nu adăugați făină, așa trebuie să fie aluatul. Dacă mai adaugi făină, chiflele nu vor mai fi pufoase.

 

Acoperiți vasul cu un prosop de bucătărie sau folie alimentară și lăsați într-un loc cald ferit de curent până își dublează volumul.

 

Împingeți aluatul înapoi și puneți-l pe masa de lucru.

Împărțiți aluatul în 8 bucăți egale.

Presărați făină pe mâini și modelați fiecare bucată de aluat într-o chiflă sau un băț.

Chiflele se pun intr-o tava si se lasa la dospit o ora sau pana isi dubleaza volumul.

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Bate oul cu laptele. Se aplica cu o pensula de bucatarie pe fiecare chifla si se presara cu seminte de susan.

 

Se dau la cuptor, unde se tin 15-17 minute sau pana se rumenesc frumos.

 

Se lasa la racit si se serveste cu burgeri, sandviciuri sau ca atare.

 

Ingrediente Chifle pufoase

250 ml apa calduta

7 gr drojdie uscata

1 ou

3 linguri unt topit

1 ½ lingurita sare

3 linguri zahar

520-550 gr faina

Deasupra: 1 ou, 1 lingura lapte, seminte de susan

Categorii