Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare
Reteta culinara Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare din categoria Piine. Cum sa faci Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare
Aluaturi de casa Foarte pufoase si fragede sunt aceste chifle. Le-am vazut de ceva timp pe youtube si mi-a ramas gandul la ele. Acum a venit timpul sa le testez. Pot sa spun ca e unul dintre cele mai bune aluaturi de chifle pe care le-am incercat vreodata.
INGREDIENTE
Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva.
Lasam deoparte 5 minute.
Dupa 5 minute adaugam 1 ou batut cu furculita.
Amestecam cu lingura de lemn ingredientele.
Adaugam apoi cele 3 linguri de unt moale, sarea, usturoiul si patrunjelul.
Amestecam energic cu lingura de lemn aprox 5 minute pana cand aluatul se leaga si incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Aluatul va avea o consistenta lipicioasa si elastica.
Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la loc cald 1h si 30 minute.
Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa de lucru pe care am pus faina din plin.
Strangem aluatul sub forma unei bile, apoi il portionam in 8 bucati.
Cu ajutorul unui sucitor intindem fiecare bucata de aluat sub forma ovala, apoi rulam ca pe rulada.
Procedam la fel cu fiecare bucata de aluat.
Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu folie alimentara si le mai lasam la crescut aprox. 20 minute, la loc cald.
Dupa ce chiflele au crescut, le ungem cu oul ramas.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) pentru aprox. 25 de minute.
Va doresc Pofta Buna!
Ingrediente Chifle pufoase cu usturoi - fara framantare
Pentru 8 bucati:
250 g faina
125 ml lapte caldut
10 g drojdie proaspata
2 lingurite zahar
2 oua (1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns chiflele la final)
3 linguri unt moale la temperatura camerei
1/3 lingurita sare
1 lingurita usturoi pisat
patrunjel proaspat tocat