Chifle si scovergi umplute cu urda si marar
Reteta culinara Chifle si scovergi umplute cu urda si marar din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Chifle si scovergi umplute cu urda si marar
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chifle si scovergi umplute cu urda si marar
Dragilor,am descoperit cel mai bun aluat din care putem prepara atat scovergi pufoase cat si niste chifle fragede umplutem, la cuptor. Este un aluat exceptional.L-am probat prajit in baie de ulei si copt la cuptor.La prajit au iesit niste scovergi super gustoase,zici ca erau gogosi din acelea de la gogoserie,se umfla si raman goale la mijloc.Minunate. La cuptor,din acelasi aluat, am facut niste chifle umplute cu urda aromata cu marar si chimen;au iesit grozave.Am pastrat o chifla,am vrut sa vad cum se prezinta dupa 3 zile;va spun ca era la fel de frageda ca in prima zi. Incercati,le puteti umple cu ce doriti,branza dulce cu stafide,legume,carne,marmelada...
Ingrediente Chifle si scovergi umplute cu urda si marar
1 kg de faina 000
500 ml lapte
200 g smantana
50 g drojdie proaspata
2 galbenusuri
2 linguri cu zahar
2 linguri cu ulei
500 g urda /branza de vaci
2 linguri cu smantana
1 legatura de marar
1 lingurita seminte de chimen
sare/piper