Chiftelute cu sos de ardei si rosii cu crutoane
Reteta culinara din categoria . Cum sa faci Chiftelute cu sos de ardei si rosii cu crutoane
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute cu sos de ardei si rosii cu crutoane
Ce este deosebit la reteta de fata? Nu o sa va vina sa credeti, dar crutoanele si apoi sosul sunt vedete! Eu fac in casa crutoanele. Sunt simplu de facut si de fiecare data am 2-3 felii de paine ramasa prin camara. Tai feliile cuburi, le stropesc cu putin ulei, cateva condimente de la Delikat, le dau la cuptor 5 minute sau pana devin crocante. Daca nu le folosesc pe toate le pastrez intr-un recipient cu capac si rezista foarte bine cateva zile. In combinatie cu sosul dulce-pikant crutoanele se inmoaie la suprafata dar in interior raman crocante. Textura este una absolut minunata. La chiftele nu am adus imbunatatiri, am folosit o reteta clasica de chiftele. Ajutorul de nadejde au fost condimentele 100% naturale de la Delikat.
Ingrediente Chiftelute cu sos de ardei si rosii cu crutoane
Pentru chftele:
600 gr carne tocata amestec porc si vita
2 graunti de usturoi pisati
2 linguri condimente pentru chiftele Delikat
2-3 linguri pesmet (cat sa lege carnea)
1 ou
sare si piper proaspat rasnit dupa gust
Ulei pentru prajit
Pentru sos:
1 ceapa mica alba
3 fire ceapa verde
3 graunti de usturoi
2 ardei capia
2 rosii mari de gradina
2-3 linguri ulei de masline
Sare si piper prospat rasnit dupa gust
1 lingurita oregano, maghiran si boia de ardei dulce toate de la Delikat
3 felii de bacon
100 ml suc de rosii
1 lingura sos iutel
Pentru crutoane:
3-4 felii de paine veche de 2 zile
2 linguri ulei de masline
Boia de ardei iute si cimbrisor Delikat