Ciabatta cu masline

Reteta culinara Ciabatta cu masline din categoria Piine. Cum sa faci Ciabatta cu masline

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciabatta cu masline

 

O reteta usoara si ultra rapida de ciabatta, fara maia. Tot ce trebuie să facem este să amestecăm aluatul cu o lingură, apoi să așteptăm să crească. Vom obține o pâine delicioasă cu miez, crustă pufoasă, aerisită și crocantă.

500 gr faina alba 650+ pentru presarat 400 ml apă caldă 1 lingurita sare rasa 1 lingurita zahar 7 gr drojdie 150 gr măsline feliate Punem drojdia si zaharul intr-un bol si turnam apa calduta, amestecand. Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Împreună cu ultima făină se adaugă sarea. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați vasul la temperatura camerei aproximativ 2 ore până când amestecul își dublează volumul. Pregătim un vas cu apă pentru a ne uda mâinile. Cu mainile umede tragem de o margine a aluatului aducand-o la aluatul ramas. Repetam operatia de cateva ori si apoi punem maslinele feliate si mai tragem de cateva ori de aluat, incorporand maslinele cat mai uniform. Cu mâinile umede, spargeți aluatul în două părți.Asezam aluatul intr-o tava pe hartie de copt pe care am presarat faina in forma caracteristica de papuc. Se presara faina deasupra si se lasa la dospit jumatate de ora. Coacem painea 30 de minute la 220 de grade, apoi inca 15 minute la 180 de grade.

Ingrediente Ciabatta cu masline

500 gr faina alba 650+ pentru presarat

400 ml apa calduta

1 lingurita rasa sare

1 lingurita zahar

7 gr drojdie

150 gr masline taiate felii

Categorii