Coniac (brandy) de casa

Reteta culinara Coniac (brandy) de casa din categoria Bauturi. Specific Romania. Cum sa faci Coniac (brandy) de casa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Coniac (brandy) de casa

 

Aceasta reteta am "preluat-o" de la sotul meu. asa cum a povestit-o el. "Nu i-am spus “cognac” pentru a nu intra in conflict cu cei de la Bureau National Interprofessionel du Cognac. :) Este o bautura asemanatoare coniacului, asa cum se prepara intr-o comuna din Timis, Teremia Mare, o renumita regiune viticola din Banat. O preparau svabii si avea un gust minunat. Prima data am baut coniac de Teremia prin 1985, pe vremea cand lucram in televiziune si am avut o emisiune acolo pentru redactia in limba germana a TVR. Gazdele au fost foarte primitoare si ne-au “intretinut” cu mancare si bautura pe toata durata filmarilor. Si pentru ca filmarile au durat suficient de mult, de dimineata pana seara, am avut timp sa fur “reteta”. Nu ma gandeam ca o voi pune in aplicare pana in 1993. Atunci ne-am cumparat o casa si aveam in curte si o vita de vie. Micuta, dar suficienta cat sa fac vin sau coniac pentru noi. Mi-am cumparat si o carte de oenologie, pentru a invata mai multe despre vin si despre distilarea strugurilor."

Ingrediente Coniac (brandy) de casa

60 kg struguri dulci si copti bine

1-2 kg zahar (optional)

Categorii