Cornuri Bratislava / Pozsony kifli

Reteta culinara Cornuri Bratislava / Pozsony kifli din categoria Dulciuri. Specific Slovacia. Cum sa faci Cornuri Bratislava / Pozsony kifli

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornuri Bratislava / Pozsony kifli

 

Ei, deja am progresat! ;) Se pare că acum, întradevăr am dat de gustul cornurilor de Bratislava;) Dar sincer, pentru noi astea sunt cornulețe:D, cornurile sunt mult mai mari;) Hai că ”iar o dau de gard”! Sunt o bunătate! S-au crăpat la suprafață și întradevăr au altă textură interioară:) Gaby, mulțumesc pentru criticile constructive :-*

Ingrediente Cornuri Bratislava / Pozsony kifli

Pentru aluat

făină albă de grâu Băneasa 600 g.

ou de găină 1 bucată,

ou de rață 1 bucată,

unt 65% grăsime 200 g.,

zahăr pudră 50 g.,

lapte grăsime 2% 200 ml.

drojdie uscată 2 linguri,

sare iodată 2 g.,

Pentru umplutură:

mac 100 g,

zahăr pudră 75 g,

apă 75 ml.,

stafide cca 25 g.

Pentru decor:

ou de rață 1 bucată

Categorii