Covrigei opariti, cu susan

Reteta culinara Covrigei opariti, cu susan din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Covrigei opariti, cu susan

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Covrigei opariti, cu susan

 

Sunt niste covrigei deliciosi, crocanti la exterior si pufosi la interior. In seara cand i-am facut, o tava s-a evaporat cat ai clipi. Foarte buni!

 

INGREDIENTE
1 kg faina alba "000" 1 lg sare 50 ml ulei 30 g drojdie proaspata 1 lgt zahar cca 550 ml apa calduta 2-3 litri de apa 50 g bicarbonat de sodiu seminte de susan

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze.

Se cerne faina intr-un bol. Se face in mijloc o gropita. Pe margine se presara sarea. Se toarna maiaua in mijloc si se amesteca. Se incalzeste si restul de apa. Se adauga alternativ cu uleiul si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta timp de cateva minute. Se unge bolul cu ulei, se asaza aluatul si se pune la loc caldut sa dospeasca.

Se ia jumatate din aluat si se framanta sub forma de sul. Se taie bucati egale din care se fac covrigeii. Se ia fiecare bucata si se ruleaza pe masa de lucru in forma de snur, apoi se formeaza covrigul sau orice forma vreti sa-i dati.

Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa fiarba, se adauga bicarbonatul de sodiu. Se scufunda fiecare covrig in apa clocotita timp de cateva secunde, se scoate si se asaza direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Se procedeaza la fel cu toti covrigeii. Se presara deasupra seminte de susan si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc atat calzi cat si reci, alaturi de un iaurt sau o cana cu lapte, cu unt si gem, cu ce doreste fiecare.

Pofta buna!

Ingrediente Covrigei opariti, cu susan

1 kg faina alba "000"

1 lg sare

50 ml ulei

30 g drojdie proaspata

1 lgt zahar

cca 550 ml apa calduta

2-3 litri de apa

50 g bicarbonat de sodiu

seminte de susan

Categorii