Covrigi bavarezi
Reteta culinara Covrigi bavarezi din categoria Piine. Specific Germania. Cum sa faci Covrigi bavarezi
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Covrigi bavarezi
Sunt foarte buni covrigii acestia. Sunt crocanti la exterior si foarte pufosi in interior. A fost prima oara cand i-am facut si presimt ca ii voi face destul de des deoarece au avut mare succes la mine in familie.
INGREDIENTE
Incalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se activeaza drojdia.
In bolul mixerului punem restul de faina, sarea si compozitia de mai sus si adaugam si uleiul. Framantam pana cand devine un aluat elastic si nu se mai lipeste de bol, respectiv de maini ( aprox. 10 min). Lasam aluatul la dospit pentru 1 h.
Scoatem aluatul din bol pe suprafata de lucru putin infainata. Formam 8 bile egale si le mai lasam 10 minute.
Intre timp, punem la fiert apa cu bicarbonatul de sodiu.
Formam cate un covrig din fiecare bila de aluat si ii punem pentru 30 de secunde, in apa care fierbe, apoi ii intoarcem pe cealalta parte pentru inca 30 secunde. Ii transferam pe tava de cuptor si ii presaram cu mac sau susan sau sare.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 C. Dam tava la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumeniti.
Ingrediente Covrigi bavarezi
500 g faina
2 lingurite sare
25 g cub drojdie sau 10 g drojdie uscata
150 g apa
150 g lapte
1 lingura miere
3 lg ulei
1 plic bicabonat sodiu sau 4 linguri rase
susan, mac, fulgi de sare