Covrigi cu mac si sare ( opariti si copti)
Reteta culinara Covrigi cu mac si sare (opariti si copti) din categoria Piine. Cum sa faci Covrigi cu mac si sare ( opariti si copti)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Covrigi cu mac si sare ( opariti si copti)
Mie cand mi sepune pata pai musai sa prestez. Ieri seara ma uitam la filmul ''Eu, tu si Ovidiu'', toate bune si frumoase pana ce lui Florin Piersic i-au venit poftele si l-a trimis pe Jean Constantin sa-i aduca iaurt si covrigi calzi. Ata mi-a fost, ca-mi venea sa mananc ecranul cand l-am vazut pe Jean Constantin cu tava cu 2 boluri cu iaurt si niste covrigi calzi, parca le si simteam mirosul si pufosenia....si cand scriu imi vine sa mai fac o tura, asa buni au fost.
cca 380-390 g fina 5 g drojdie uscata ( eu am pus 7 cat avea pliculetul) 270 ml apa calduta 6 g sare 1 lingura zahar 2 linguri ulei Solutie alcalina 50 g bicarbonat 600 ml apa Pt. presarat sare grunjoasa si macIntr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, drojdia si zaharul, apoi am turnat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa framant apoi am adaugat si uleiul, am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios. Am lasat aluatul la crescut cca 35-40 min la loc calduros. Dupa ce a crescut aluatul l-am impartit in 8 parti egale si am format covrigii. Am incins cuptorul foarte bine. Am pus la fiert apa si bicarbonatul, cand a inceput ca clocoteasca am scufundat pentru 5 secunde covrigul, apoi l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am presarat peste covrig sare si mac. Am bagat tava la cuptorul bine incins cca 13-25 min.
Ingrediente Covrigi cu mac si sare ( opariti si copti)
cca 380-390 g fina
5 g drojdie uscata ( eu am pus 7 cat avea pliculetul)
270 ml apa calduta
6 g sare
1 lingura zahar
2 linguri ulei
Solutie alcalina
50 g bicarbonat
600 ml apa
Pt. presarat
sare grunjoasa si mac