Covrigi cu mac si susan

Reteta culinara Covrigi cu mac si susan din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Covrigi cu mac si susan

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Covrigi cu mac si susan

 

La finele anului 2003, la Iasi, intr-o zona cu vad, se afla o simigerie care facea niste covrigi de te lingeai pe degete.Nu stiam reteta, nu facusem niciodata astfel de covrigi, nu stiam ca acesti covrigi pe care ii luam din anumite simigerii sunt in prealabil prefierti.Cred ca undeva prin 2006, un amic de`al meu deschide o simigerie, si surpriza...aceiasi covrigi pe care ii mancam in Vechiul Targ al Iesilor.Am cerut reteta si nu a vrut sa mi`o dea, zicea ca e secret profesional si bla, bla...am obtinut`o intr`un final si, aruncandu`mi o privire fugitiva peste ea nu mica mi`a fost mirarea sa constat ca ingrediente erau cum nu se poate mai simple.Am facut acesti covrigi de nenumarate ori pana acum, toti ai casei ii mananca cu pofta de fiecare data, alaturi de un pahar de lapte dulce sau acru. Astazi vreau sa ii impart cu voi, dragii mei bucatarasi :x :x :x

Ingrediente Covrigi cu mac si susan

Pentru aluat:

500 gr. faina de grau

1 pachet de drojdie uscata

250 ml. apa calduta

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

30 ml. ulei de floarea soarelui

mac

susan

Pentru fiert:

1 litru apa

3 lingurite bicarbonat de sodiu

1 lingurita sare

Categorii