Covrigi de casa

Reteta culinara din categoria Piine. Cum sa faci Covrigi de casa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Covrigi de casa

 

Chiar ne era dor de gustul covrigilor calzi alaturi de un iaurt de baut, mmm!:x Super buni! 

 

INGREDIENTE
300 ml apa 1 plic drojdie uscata 1 lingurita sare 50 ml ulei faina cat cuprinde (aprx:500g) Pentru oparit covrigii: 1 l apa 30 g bicarbonat de sodiu In plus: sare, seminte, mac, susan pentru presarat deasupra

Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 8 bucati si formam covrigii. Fiecare bucata o intindem intr-un sul lung format cu podul palmelor pana obtinem un U intors, iar capetele le intersectam pana obtinem un covrig. Fiecare covrig il adaugam in apa cu bicarbonat (care intre timp fierb) si oparim fiecare bucata circa 1 minut, apoi il scoatem si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt, iar peste covrig presaram sare si seminte, mac, susan sau simpli.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 minute sau pana sunt frumosi rumeniti!

Simpli si buni!

Ingrediente Covrigi de casa

300 ml apa

1 plic drojdie uscata

1 lingurita sare

50 ml ulei

faina cat cuprinde (aprx:500g)

Pentru oparit covrigii:

1 l apa

30 g bicarbonat de sodiu

In plus:

sare, seminte, mac, susan pentru presarat deasupra

Categorii