Crema de lichior de portocale

Reteta culinara Crema de lichior de portocale din categoria Bauturi. Cum sa faci Crema de lichior de portocale

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Crema de lichior de portocale

 

Bunatati de Craciun Si pentru ca nu exista Craciun fara miros de portocala m-am gandit sa ii pregatesc Mosului si o crema de lichior de portocale.Un lichior perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna.

 

INGREDIENTE
4 portocale bio (coaja) 300 ml alcool sau palinca 70 grade 250 gr zahar 5 galbenusuri 400 ml lapte Spalam portocalele si le descojim, fara a ajunge la partea alba. Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10).Strecuram cojile de portocala dupa ce peroioada a trecut, dar nu uitam ca in aceasta perioada vom trece zilnic pe la borcan sa il agitam. Frecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara cu fund dublu, apoi adaugam laptele caldut. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se leaga, fara a fierbe in clocot. Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam alcoolul in care am macerat cojile de portocala.Punem lichiorul intr-o sticla pe care o pastram la rece pana in momentul servirii.Dupa cel putin 3-4 zile lichiorul va fi bun de baut,Cu cat va sta mai mult lichiorul va fi mai bun.

Ingrediente Crema de lichior de portocale

4 portocale bio (coaja)

300 ml alcool sau palinca 70 grade

250 gr zahar

5 galbenusuri

400 ml lapte

Categorii