Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Reteta culinara din categoria . Cum sa faci Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

 

Pui fraged, aromat, delicios si crocant cu rosii suculente si cartofi apetisanti, toate asezonate cu noile condimente si amestecuri de mirodenii de la Delikat cu ingrediente 100% naturale, fara potentiatori de aroma sau conservati.  Pentru acest preparat am folosit amestecul de condimente pentru chiftele pentru aromele sale care imi amintesc de Maroc, chilli pentru a trezi papilele gustative si condimentele pentru gratar pentru textura lor unica si gustul afumat.  Gatind carnea in vasul pentru tajine am obtinut un pui crocant, dar fraged, iar cartofii s-au fiert molcom in sucurile proprii ale puiului si rosiilor.  Preparatul poate fi servit ca atare sau intr-o lipie cu crema de branza Feta si chilli, salata proaspata si castraveti racoritori pentru a balansa aromele. Combinatiile sunt nelimitate. De exemplu, turtele pufoase se pot unge cu crema de branza si inmuia in sosul delicios din tajine sau rosiile coapte se pot zdrobi si amesteca cu branza Feta, obtinuand astfel o garnitura perfecta pentru pui.  O masa imbelsugata care sigur va fi pe placul tuturor.  Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.

Ingrediente Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Pentru pui:

1 pui sau 6-8 bucati de pui

1/2 pachet Delikat- condimente pentru gratar

1/2 pachet Delikat- condimente pentru chiftele

pudra de chilli dupa gust

3 linguri ulei de masline

sare, piper

3 crengute cimbru proaspat

2 catei mari de usturoi

50 ml bere IPA sau blonda

50 ml vin alb sec

sucul de la 1 lamaie

1 lingurita paprika afumata

patrunjel proaspat

Pentru legume:

ulei de masline

sare, piper

250 grame cartofi mici

500 grame rosii cherry

1 lingura Delikat condimente pentru gratar

Pentru lipii:

6 lipii mari (pentru durum) sau tortillas din faina de grau

frunze de salata

2 rosii coapte

1 castravete

masline negre si verzi

ardei iuti verzi

1 ceapa rosie

Pentru crema picanta de branza Feta:

75 grame branza Feta

chilli dupa gust

1/2 lingurita paprika afumata

2 linguri ulei de masline

2 linguri smantana lichida

Pentru servit:

paine pufoasa/ turte

branza Feta

Categorii