Focaccia cu ierburi, din faina de secara
Reteta culinara Focaccia cu ierburi, din faina de secara din categoria Piine. Specific Italia. Cum sa faci Focaccia cu ierburi, din faina de secara
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Focaccia cu ierburi, din faina de secara
Focaccia este o paine plata italiana care se coace la cuptor, ce poate fi presarata cu ierburi, ceapa, branza, carne sau legume. Seamana cu blatul de pizza si contine ingrediente similare: faina, apa, sare, drojdie si ulei de masline. Ca o particularitate este faptul ca aluatul se unge deasupra cu ulei de masline inainte de a fi presarata cu ierburi.
Ingrediente Focaccia cu ierburi, din faina de secara
300 grame faina de secara in amestec cu faina de grau;
1 lingurita sare albastra persana;
7 grame drojdie uscata (un plic);
40 ml apa calduta;
4-5 linguri ulei de masline + una pentru uns;
frunze de lime uscate;
lemongrass uscat.