Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Italia. Cum sa faci Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

 

 Repede se prepara un aluat si se intinde o foccacia. Noua ne place sa o servim calda cu textura cat mai crocanta.

 

INGREDIENTE
200 gr faina alba tip 000 100 gr faina tip 650 225 ml apa calduta 1 plic drojdie uscata 4 linguri ulei masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar rosii cherry 2 fire usturoi verde 1 lingura rasa ierburi italiene Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost dizolvata drojdia. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi de robotul de bucatarie. Lasati aluatul sa dospeasca cam 90 minute. Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu ulei. Turnati deasupra restul de ulei de masline, apasand usor cu degetele in aluat. Aceata va da un aspect rustic si va ajuta la formarea unei cruste crocante. Se distribuie pe deasupra rosiile cherry taiate jumatati, ierburile italiene si usturoiul verde tocat. Apasati usor rosiile si usturoiul ca sa adere mai bine la foccacia. Lasati din nou sa creasca aluatul timp de jumatate de ora. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de 25-30 minute, pana cand foccacia incepe sa se rumeneasca. Mai ramane sa taiati foccacia in felii de marimea dorita si sa o serviti !!!

Ingrediente Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

200 gr faina alba tip 000

100 gr faina tip 650

225 ml apa calduta

1 plic drojdie uscata

4 linguri ulei masline

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

rosii cherry

2 fire usturoi verde

1 lingura rasa ierburi italiene

Categorii