Fougasse aux Fleur de Sel
Reteta culinara Fougasse aux Fleur de Sel din categoria Piine. Specific Franta. Cum sa faci Fougasse aux Fleur de Sel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fougasse aux Fleur de Sel
Fougasse aux Fleur de Sel Fougasse este o paine plata din sudul Frantei,poate fi simpla sau aromata,iar in Provence,de Craciun,este pregatita cu aroma de apa de portocale si este parte a unei mese cu treisprezece deserturi care simbolizeaza cei doisprezece apostoli si pe Isus. Fleur de Sel este o sare grunjoasa si putin umeda si care este cea mai buna sare pe care am gustat-o vreodata.
Ingrediente Fougasse aux Fleur de Sel
450 gr faina alba
1 lingurita de sare
25 gr de drojdie proaspata
250 ml apa calduta
1 lingurita de zahar
1 lingura de ulei de masline extra virgin
Pentru topping:
1 lingura de chipsuri de usturoi
1 lingurita fleur de sel