Fougasse aux Fleur de Sel

Reteta culinara Fougasse aux Fleur de Sel din categoria Piine. Specific Franta. Cum sa faci Fougasse aux Fleur de Sel

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fougasse aux Fleur de Sel

 

Fougasse aux Fleur de Sel Fougasse este o paine plata din sudul Frantei,poate fi simpla sau aromata,iar in Provence,de Craciun,este pregatita cu aroma de apa de portocale si este parte a unei mese cu treisprezece deserturi care simbolizeaza cei doisprezece apostoli si pe Isus. Fleur de Sel este o sare grunjoasa si putin umeda si care este cea mai buna sare pe care am gustat-o vreodata.

Ingrediente Fougasse aux Fleur de Sel

450 gr faina alba

1 lingurita de sare

25 gr de drojdie proaspata

250 ml apa calduta

1 lingurita de zahar

1 lingura de ulei de masline extra virgin

Pentru topping:

1 lingura de chipsuri de usturoi

1 lingurita fleur de sel

Categorii