Franzele cu bere

Reteta culinara Franzele cu bere din categoria Piine. Specific Italia. Cum sa faci Franzele cu bere

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Franzele cu bere

 

,, Bunatati pentru Craciun "    Din ciclul ,, Hai sa mancam berea , daca nuam baut-o !!" Reteta  de beerbread  este de multisor in asteptare :  https://www.youtube.com/watch?v=avaTp0vZghc. Italianu' ce o prepara  ,pare cam ciudatel , dar reteta este magnifica . Eu am preparat doua portii o data . Am ales sa dau forma de franzela pentru ca pot taia mai usor felii de mici dimensiuni .

 

INGREDIENTE
800 gr faina tip 650 120 gr fulgi de ovaz 500 gr bere 15 gr drojdie din maia activa uscata Pakmaya 2 linguri ulei masline 2 lingurite zahar 2 lingurite sare Pregatiti ingredientele . Cantariti faina si fulgii de ovaz. Berea trebuie sa fie calduta . Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa se incalzeasca putin. Am folosit pentru framntare si dospit ,masina de paine Tefal , program nr.16. Se introduc in cuva masinii de pine in ordinea aceasta : Berea,uleiul, ,zaharul , faina , fulgii de ovaza , drojdia si sarea . Se lasa la framntat , apoi dospit , 75 minute . Aluatul isi va dubla marimea . Am scos aluatul pe o plansa de silicon unsa cu putin ulei sa nu se lipeasca . Am impartit aluatul in doua . La manevrare , aluatul se va mai micsora . Se intinde cate o foaie dreptunghiulara . Aceasta operatiune am facut-o cu ajutorul mainilor . Nu a fost nevoie de sucitor . Am rulat aluatul ca pe un cozonac . Se aseaza sulurile obtinute in tava tapetata cu hartie de copt . Cerneti deasupra franzelelor putina faina alba . Cu un cutit bine ascutit ,faceti crestaturi din loc in loc . Am lasat aluatul sa creasca inca o ora la cuptor , temperatura 60grade . Au crescut foarte frumos !!! Ma bucuram ca uncopil , parca erau desenate !!! Am copt franzelele cu bere 50 minute . Primele 10 minute la 205 grade , apoi am redus caldura la 180 grade . Se scot franzelele din cuptor si se pun la racorit pe un gratar de inox . Am obtinut o minunata paine cu coaja crocanta . Gustul este usor de dulce -amarui , de la bere . Miezul este pufos ,asemanator painii cu cartofi . Pofta buna !!!!

Ingrediente Franzele cu bere

800 gr faina tip 650

120 gr fulgi de ovaz

500 gr bere

15 gr drojdie din maia activa uscata Pakmaya

2 linguri ulei masline

2 lingurite zahar

2 lingurite sare

Categorii