Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc
Reteta culinara din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc
"Retete pentru mese in familie" Mare ajutor sunt azi aparatele casnice. Masina de paine isi face treaba o data la trei zile. Cateodata integral, alta data doar framant-partial. Am lipsit cateva zile de acasa. Pe cand am venit, am observat ca plantele aromatice s-au cam ofilit. Asa ca am folosit cimbru si busuioc uscat si tocat sa aromatizez paine.
Ingrediente Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc
500 gr faina alba tip 650
400 faina secara
150 gr faina alba-pentru infainat
400 ml lapte acru
250 gr apa
2 linguri ulei rapita
1 lingura cimbru uscat si maruntit
1 lingura busuioc uscat si maruntit
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
2 lingurite drojdie uscata
5 gr drojdie proaspata