Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

Reteta culinara din categoria . Cum sa faci Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat
Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale. Iata inca o reteta folosind noile amestecuri de mirodenii si condimente de la Delikat cu ingrediente autentice. Ce sa zic? Ma inspira ingredientele de calitate. Si cum in ultima vreme bucataria orientala imi stimuleaza creativitatea (a se vedea ultimele retete postate), am ales sa folosesc Condimentele pentru Gratar impreuna cu Chilliul si Oregano de la Delikat pentru a obtine un preparat delicios, perfect pentru vara inspirat din popularele chiftele pe frigarui (kebab) din carne de vita si miel, usor picante, insotite de sos racoritor de iaurt, oregano si castravete, pite fierbinti cu masline negre si verzi, multa salata crocanta si branza sarata.
Ingrediente Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat
Pentru Kebab:
150 grame carnati proaspeti de miel
300 grame carne tocata de vita
1-2 catei de usturoi
1-2 linguri Delikat- Condimente pentru Gratar
1/2-1 lingurita Chilli Delikat
1/2 ceapa mica rosie
20 grame patrunjel proaspat
sucul de la 1/2 lamaie
sare, piper
Pentru pita:
400 grame faina
1/2 lingurita praf de copt
300 grame iaurt
1 lingurita de sare
1 lingura rozmarin uscat
1 lingura oregano Delikat
100 grame masline negre si verzi fara samburi
2 linguri de ulei extra virgin
Pentru tzatziki:
250 grame iaurt grecesc
1/2 castravete
2 catei de usturoi, pisati
1/2 lingura otet din vin alb
1 lingurita oregano uscat Delikat
sucul de la 1/2 lamaie
sare
cateva frunze de menta, tocate
Pentru salata:
400 grame rosii cherry de mai multe culori
1/2 ceapa rosie
10 grame marar proaspat
240 grame masline negre si verzi
2 linguri otet din vin rosu
2 linguri ulei
sare, piper
Pentru servit:
castraveti
branza Feta
frunze proaspete de busuioc si oregano