Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

Reteta culinara din categoria . Cum sa faci Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

 

Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale. Iata inca o reteta folosind noile amestecuri de mirodenii si condimente de la Delikat cu ingrediente autentice. Ce sa zic? Ma inspira ingredientele de calitate.  Si cum in ultima vreme bucataria orientala imi stimuleaza creativitatea (a se vedea ultimele retete postate), am ales sa folosesc Condimentele pentru Gratar impreuna cu Chilliul si Oregano de la Delikat pentru a obtine un preparat delicios, perfect pentru vara inspirat din popularele chiftele pe frigarui (kebab) din carne de vita si miel, usor picante, insotite de sos racoritor de iaurt, oregano si castravete, pite fierbinti cu masline negre si verzi, multa salata crocanta si branza sarata. 

Ingrediente Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

Pentru Kebab:

150 grame carnati proaspeti de miel

300 grame carne tocata de vita

1-2 catei de usturoi

1-2 linguri Delikat- Condimente pentru Gratar

1/2-1 lingurita Chilli Delikat

1/2 ceapa mica rosie

20 grame patrunjel proaspat

sucul de la 1/2 lamaie

sare, piper

Pentru pita:

400 grame faina

1/2 lingurita praf de copt

300 grame iaurt

1 lingurita de sare

1 lingura rozmarin uscat

1 lingura oregano Delikat

100 grame masline negre si verzi fara samburi

2 linguri de ulei extra virgin

Pentru tzatziki:

250 grame iaurt grecesc

1/2 castravete

2 catei de usturoi, pisati

1/2 lingura otet din vin alb

1 lingurita oregano uscat Delikat

sucul de la 1/2 lamaie

sare

cateva frunze de menta, tocate

Pentru salata:

400 grame rosii cherry de mai multe culori

1/2 ceapa rosie

10 grame marar proaspat

240 grame masline negre si verzi

2 linguri otet din vin rosu

2 linguri ulei

sare, piper

Pentru servit:

castraveti

branza Feta

frunze proaspete de busuioc si oregano

Categorii