Kashmiri Chai, ceai roz indian

Reteta culinara din categoria Bauturi. Specific India. Cum sa faci Kashmiri Chai, ceai roz indian

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Kashmiri Chai, ceai roz indian

 

Stiu ca nu este obisnuit, dar incercati si sigur va va placea :) https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/kashmiri-chai-ceai-roz-indian.html O reteta etonanta, foarte raspandita in India si in Orientul Mijlociu. Ceaiul devine roz datorita ajutarii unui varf de 'baking powder' - praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Puteti pune deasemenea sofran daca aveti. Mi-a placut foarte mult, rezultatul este delicios si epatant.

Ingrediente Kashmiri Chai, ceai roz indian

4 cani de apa

2-3 lingurite de ceai verde

3-4 linguri de zahar

4 capsule de cardamom verde

2 cani de lapte

un varf de cutit de praf de copt sau de bicarbonat de sodiu

(sau sofran daca aveti) - necesar pentru a obtine culoarea roz

fructe uscate: migdale, fistic, fructe de padure goji

Categorii