Lapte de cocos

Reteta culinara din categoria Bauturi. Cum sa faci Lapte de cocos

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lapte de cocos

 

Laptele de cocos poate fi o alternativa gustoasa la produsele lactate clasice din comert. Printre numeroasele beneficii ar putea fi enumerate imbunatatirea sanatatii inimii prin scaderea presiunii arteriale si a colesterolului, cresterea imunitatii, este o sursa importanta de electroliti, contribuie la pierderea in greutate, imbunatateste digestia, regleaza glicemia, previne anemia.

1 nuca de cocos 1 l apa

Alegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista  lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai proaspata. Cu ajutorul unei foarfeci intepam pe rand cele 3 puncte de pe nuca de cocos, verificand care dintre ele cedeaza mai usor si facem  o gaura prin care scurgem  apa de cocos, pe care o pastram. Cu ajutorul unui ciocan batem usor nuca de cocos pe toate partile, pana aceasta crapa, dupa care o vom desface usor. Cu ajutorul unui cutit curatam partea maro de pe miezul nucii de cocos. Punem intr-un blender miezul nucii de cocos, apa  de cocos si 1 l de apa. Mixam bine timp de  cel mult 1 minut, dupa care scurgem amestecul printr-o panza deasa, pe care o scurgem bine. Pastram laptele de cocos  la temperatura camerei 2-3 zile sau in frigider, insa in acest caz sticla cu lapte va trebui scoasa cu ceva timp inainte din frigider si adusa la temperatura camerei inainte de a fi folosita deoarece la temperatura din frigider deasupra se va separa untul de cocos. Nuca de cocos pe care o obtinem o putem  deshidrata usor in cuptor la temperatura mica si o folosim in deserturi.

Ingrediente Lapte de cocos

1 nuca de cocos

1 l apa

Categorii