Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200
Reteta culinara Lichior-crema de ciocolata - nr. 200 din categoria Bauturi. Specific Romania. Cum sa faci Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200
Întâmplarea face să postez această rețetă chiar în ziua în care bucătărașii (bucataras.ro) sărbătoresc 9 ani de victorii culinare pe net. La mulți ani, tuturor și primiți un păhărel aniversar de lichior-cremă de ciocolată, exact ce trebuie acum, când afară e rece și colindele se aud pe la uși...! Îmi plac lichiorurile (pentru că sunt dulci și puțin alcoolizate!) așa că din când în când mai prepar câte unul, pentru că vreau să fie cât mai natural posibil, fără coloranți, conservanți, îndulcitori sintetici și alte E-uri despre care știm că nu sunt prea bune. Mai întâi am vrut să fac un lichior de cafea, dar pentru că sunt cardiacă, am renunțat. Până la urmă am făcut un lichior-cremă de ciocolată, căruia puțin îi mai lipsește ca să fie asemeni lichiorului irlandez. Și tot acum am la macerat de o lună, un alt tip de lichior... Pentru a face acest lichior-cremă, am citit mai multe rețete de pe net și am cam luat ce mi-a plăcut din fiecare. Ceea ce vă sfătuiesc și pe voi, dacă vă încumetați la așa ceva...! N-am vrut să fac un lichior doar de cacao, ci unul de ciocolată. Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o porție de 1,25 l de lichior-cremă de ciocolată.
Ingrediente Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200
200 grame ciocolată cu lapte
500 ml vodkă de 40 %
2 pahare de lapte dulce fiert
100 grame de smântână dulce naturală
3-4 linguri de miere de albine lichidă
1 ceașcă de cafea tare, rece (din 2 lingurițe încărcate de cafea)
1-2 lingurițe de zahăr (pentru cafea)
apă (pentru cafea)
semințele de la 1/2 păstaie de vanilie (facultativ)