Lichior de anason

Reteta culinara Lichior de anason din categoria Bauturi. Specific Romania. Cum sa faci Lichior de anason

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lichior de anason

 

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui Mărgelatu, din "Trandafirul galben" care cerea, adeseori, să fie servit cu un lichior de anason... A cerut ceva timp prepararea lui, mai întâi pentru că am găsit greu anasonul stelat și apoi, pentru că este un lichior care trebuie să stea la macerat mai mult de două luni... Acum am deja celebra licoare și pot afirma, în deplină cunoștință de cauză, că este mai parfumat și mult mai bun decât la fel de celebrul uzo. Ultima dată am gustat un păhărel din cunoscutul uzo în a doua zi de Crăciun, din anul trecut. Față de acest lichior pe care l-am preparat cu atâta drag, uzo mi s-a părut lipsit de personalitate, cu un gust strident, care-l făcea aproape imposibil de îngurgitat. Dar lichiorul de anason pe care l-am preparat eu este dulce, parfumat, cu un colorit agreabil și de o savoare aparte. Cred că pentru obținerea acestei savori a avut un rol decisiv atât mărirea (cu 50 grame) a cantității de zahăr, cât și dublarea cantității de scorțișoară, menită să mai diminueze puțin din gustul puternic al anasonului și să facă lichiorul mai plăcut. Rețetă cu dragoste, din dragoste pentru Florin Piersic!

Ingrediente Lichior de anason

500 ml de vodka (Stalinskaya)

20 grame de anason stelat

3 boabe de coriandru

1 baton de scorțișoară

sirop din 250 grame de zahăr tos și 250 ml de apă

Categorii