Lichior de cirese negre
Reteta culinara din categoria Bauturi. Cum sa faci Lichior de cirese negre
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lichior de cirese negre
Ideea acestui lichior mi-a venit de curand, cand am facut un tort Padurea Neagra si am constatat ca mi-ar trebui, dar nu aveam chef sa dau banii pe o sticla. Si cum in piata mai erau cirese, chiar bine coapte am pregatit o portie. Retete de vara
INGREDIENTE
Spalam ciresele, le scurgem si le scoatem samburii.
Punem ciresele intr-un borcan impreuna cu cuisoarele si batonul de scortisoara si turnam alcoolul. Punem capacul si pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi timp de 2 saptamani.
Din apa si zahar fierbem 2-3 minute un sirop. Il lasam sa se raceasca si turnam ciresele cu alcoolul peste sirop. Le lasam 15 minute dupa care strecuram lichidul in sticle pe care le inchidem bine si le pastram la rece.
Ingrediente Lichior de cirese negre
300 gr cirese negre
500 gr alcool 90 grade
500 gr apa
200 gr zahar
2-3 cuisoare
1 baton scortisoara