Lichior de cirese negre

Reteta culinara din categoria Bauturi. Cum sa faci Lichior de cirese negre

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lichior de cirese negre

 

Ideea acestui lichior mi-a venit de curand, cand am facut un tort Padurea Neagra si am constatat ca  mi-ar trebui, dar nu aveam chef sa dau banii pe o sticla. Si cum in piata mai erau cirese, chiar bine coapte am pregatit o portie. Retete de vara

 

INGREDIENTE
300 gr cirese negre 500 gr alcool 90 grade 500 gr apa 200 gr zahar 2-3 cuisoare 1 baton scortisoara

Spalam ciresele, le scurgem si le scoatem samburii.

Punem ciresele intr-un borcan impreuna cu cuisoarele si batonul de scortisoara si turnam alcoolul. Punem capacul si pastram borcanul la soare, agitandu-l in fiecare zi timp de 2 saptamani.

Din apa si zahar fierbem 2-3 minute un sirop. Il lasam sa se raceasca si turnam ciresele cu alcoolul peste sirop. Le lasam 15 minute dupa care strecuram lichidul in sticle pe care le inchidem bine si le pastram la rece.

Ingrediente Lichior de cirese negre

300 gr cirese negre

500 gr alcool 90 grade

500 gr apa

200 gr zahar

2-3 cuisoare

1 baton scortisoara

Categorii