Lichior de gutui
Reteta culinara Lichior de gutui din categoria Bauturi. Specific Romania. Cum sa faci Lichior de gutui
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lichior de gutui
Pe vremea gutuilor gălbioare și parfumate am găsit pe un site francez această rețetă de lichior și m-am gândit să-l prepar, pentru că nu sunt adepta băuturilor tari. Dar un lichior dulce, preparat în casă, fără conservanți, coloranți și alți "-anți", mai merge, din când în când... Preparatul a stat o lună la macerat, iar rezultatul nu a fost tocmai pe măsura așteptărilor mele, pentru că gustul de gutui este oarecum acoperit de singurul anason stelat care intră în componență. Aici este și vina mea, pentru că înjumătățind ingredientele, ar fi trebuit să pun doar 1/2 anason stelat... Îmi place anasonul și ca urmare, am pus deja la macerat un lichior de anason (ca să-mi amintească de Mărgelatu!), dar aș fi vrut ca acest lichior să aibă un gust mai accentuat de gutui. Apoi, feliile de gutui rețin cam mult alcool și nefiind fructe suculente, nu pot aroma suficient un lichior... În fine, rămâne să meditez la o perfecționare a modului de preparare, dacă va fi posibil...
Ingrediente Lichior de gutui
500 grame de gutui
150 grame zahăr pudră
1/2 anason stelat
500 ml de alcool de 40° - 45°