Lichior smochine
Reteta culinara din categoria Bauturi. Cum sa faci Lichior smochine
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lichior smochine
Smochinele astea nu se plictisesc niciodata sa se inmulteasca si imi dau de lucru, in caz ca am vreun plan sa fiu lenes. M-am gândit să transform niște smochine într-o lichior, așa că m-am apucat să nu devin prea leneș. In reteta pe care am gasit-o spunea ca ai nevoie de alcool de 45 de grade, eu nu am avut, dar am pus un rachiu bun de gutui fulger (unii spun, eu nu beau rachiu dar sunt specializat in prepararea tuicomicinei). Astăzi am realizat prima etapă din cele 3 etape prin care trebuie să treacă această licoare.
2 kg de smochine (nici foarte verzi, nici foarte coapte, potrivite) 2 l tuica de gutui de aproximativ 40 de grade 600 g zahăr 200 m apăMai întâi am spălat smochinele, le-am tăiat coada, apoi le-am tăiat în sferturi, le-am așezat într-un borcan mare și am turnat peste ele țuica. Aceasta este prima etapă, se lasă o săptămână la macerat, se amestecă din când în când. După o săptămână se fierbe un sirop de zahăr și apă, se răcește apoi se toarnă peste smochine și țuică, se mai lasă la macerat încă o săptămână, se amestecă din când în când, aceasta este a doua etapă. Ultima etapă constă în strecurarea fructelor lichide, introducerea lichidului în sticle de sticlă, lăsându-l la fermentat timp de 2 luni. Așa că auzim și povestim la începutul lunii decembrie ce licoare a ieșit, apoi revin cu fotografii din următoarele 2 etape.
Ingrediente Lichior smochine
2 kg de smochine ( nici foarte verzi nici foarte coapte, potrivite)
2 l tuica de gutui de cca 40 grade
600 g zahar
200 m apa