Lipii la tigaie
Reteta culinara din categoria Piine. Cum sa faci Lipii la tigaie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lipii la tigaie
Ne plac batoanele cu branza si rosii :)
1 sau 150 ml lapte 50 ml ulei 340-350 gr faina 1 plic de drojdie uscată 1/2 lingurita zahar sareÎncinge laptele (trebuie să fie cald, nu fiert!) Și dizolvă zahărul și drojdia în el.
Adăugați oul, făina, uleiul și sarea și începeți să frământați un aluat care este uleios și nelipicios.
Lăsați aluatul la crescut la loc cald timp de 1 oră. Trebuie să-și dubleze volumul.
Formați chifle, întindeți-le cu sucitorul și prăjiți-le pe ambele părți într-o tigaie unsă cu ulei. Poftă bună!
Ingrediente Lipii la tigaie
1 ou
150 ml lapte
50 ml ulei
340-350 gr faina
1 plic de drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
sare