Lipii la tigaie

Reteta culinara din categoria Piine. Cum sa faci Lipii la tigaie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lipii la tigaie

 

Ne plac batoanele cu branza si rosii :)

1 sau 150 ml lapte 50 ml ulei 340-350 gr faina 1 plic de drojdie uscată 1/2 lingurita zahar sare

Încinge laptele (trebuie să fie cald, nu fiert!) Și dizolvă zahărul și drojdia în el.

Adăugați oul, făina, uleiul și sarea și începeți să frământați un aluat care este uleios și nelipicios.

Lăsați aluatul la crescut la loc cald timp de 1 oră. Trebuie să-și dubleze volumul.

Formați chifle, întindeți-le cu sucitorul și prăjiți-le pe ambele părți într-o tigaie unsă cu ulei. Poftă bună!

Ingrediente Lipii la tigaie

1 ou

150 ml lapte

50 ml ulei

340-350 gr faina

1 plic de drojdie uscata

1/2 lingurita zahar

sare

Categorii