Mini franzelute cu lapte

Reteta culinara Mini franzelute cu lapte din categoria Piine. Cum sa faci Mini franzelute cu lapte

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mini franzelute cu lapte

500 g faina alba tip 550 300-370 ml lapte caldut 20 g drojdie proaspata 2 linguri de zahar o lingurita de sare 50 g unt

Se pune drojdia, o lingura de zahar intr-un bol si se amesteca energic pana se lichefiaza. Adaugati 3 linguri de faina si putin lapte caldut, pana obtineti o compozitie omogena, consistenta cremoasa.

Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intr-un bol se pune restul de faina, apoi se adauga drojdia si se incepe sa framanta, adaugand treptat laptele caldut. Acum adauga untul pe care l-ai topit anterior si l-ai lasat la racit.

Adăugați sare și frământați totul timp de 10-15 minute.

Desigur, puteți face aluatul în mașina de pâine , va fi mult mai ușor!

Trebuie să obțineți un aluat elastic, nelipicios, plăcut de lucrat.

Acoperiți vasul cu un șervețel curat și lăsați-l într-un loc cald timp de o oră.

Întoarceți aluatul și împărțiți-l în 16 bucăți egale pe masa de lucru cu făină.

Modelați fiecare piesă în minge, apoi aplatizați-o cu degetele, obținând un cerc.

Luați, pe rând, marginile cercului, peste mijloc, una peste alta și apăsați ușor capătul.

Întoarceți punga cu capătul lipit lăsat dedesubt.

Procedați la fel cu toate biluțele de aluat și puneți-le într-o tavă mare, în care puneți hârtie de copt.

Acoperiți tava cu mini covrigi cu lapte și lăsați la crescut încă 20 de minute, timp în care preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

Introduceți o tavă cu apă pe treapta cea mai de jos a cuptorului.

După ce au trecut cele 20 de minute, trage linii peste pungi, cu un cuțit subțire, foarte ascuțit (ar fi trebuit să trag o idee mai profundă)

Apoi ungeți covrigii cu lapte și introduceți tava pe treapta din mijloc.

Le coci pentru 20-25 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.

Dupa 10 minute de coacere scoti tava cu apa din cuptor si continui coacerea franzelutelor.

Scoti tava din cuptor si acoperi cu un prosop gros. Lasi pana cand se racesc bine.

Serveste la mic dejun, cu unt, gem, ciocolata sau la masa, in loc de paine.

Ingrediente Mini franzelute cu lapte

500 g faina alba tip 550

300-370 ml lapte cald

20 g drojdie proaspata

2 linguri zahar

o lingurita sare

50 g unt

Categorii