Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi cu sos de cascaval si smantana
Reteta culinara din categoria . Specific Franta. Cum sa faci Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi cu sos de cascaval si smantana
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi cu sos de cascaval si smantana
"Gătesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale." Am mâncat acest preparat în 2010, la o prietenă din Franța și m-am gândit să fac rețeta acum, mai ales că vreau să pun în valoare și noile condimente naturale Delikat, care au fost foarte bune în toate rețetele în care le-am inclus, după începerea acestei campanii. Acolo, în Provence (sudul Franței) se folosește foarte mult uleiul de măsline, pe care în general eu îl evit, pentru că are un gust amar. Dar pentru că știam ce gust bun are acest preparat, nu am ezitat nicio clipă să respect rețeta aproape în întregime. Am folosit ulei de floarea soarelui (două linguri) numai la sos. Rezultatul a fost o simfonie de savori... Am preparat garnitura și sosul numai pentru două porții, rămânând ca pentru celelalte două porții de mușchiuleț să fac o altă garnitură, atunci când va fi cazul.
Ingrediente Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi cu sos de cascaval si smantana
1 mușchiuleț de porc (750-800 grame)
4 cartofi
4 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de amestec de ierburi de grădină Delikat
1 linguriță de amestec de ierburi și mărar Delikat
1 linguriță de oregano Delikat
4 boabe de ienibahar Delikat
4 boabe de coriandru
condimente pentru porc, Delikat
condimente pentru cartofi, Delikat
sare
piper
2 pahare de apă/supă concentrată (200 ml)
Pentru sos:
1 ceapă roșie
2 linguri de ulei de floarea soarelui
100 grame de cașcaval răzuit
4 linguri de smântână grasă
1 legătură de frunze de pătrunjel