Naans cu branza topita

Reteta culinara Naans cu branza topita din categoria Piine. Specific India. Cum sa faci Naans cu branza topita

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Naans cu branza topita

 

De mult ma tenta si vroiam sa fac aceasta reteta de aluat. Dacă te duci în India și comanzi un Cheese Naan, este foarte posibil că nu vei găsi , sau chiar vei fi servit cu un zâmbet sau cu o remarcă  "doar oamenii din Franța cer  Cheese naan " . Da,  Cheese Naan nu este o specialitate indiana ci o adaptare dedicată populației franceze și inventata pentru ea . În cele din urmă, inventia aceasta are mult sens, tinand cont ca Franta este tara bânzeturilor. In India les naans se servesc simple sau unse cu unt amestecat cu usturoi zdrobit sau doar cu ghee- un ulei foarte sanatos, obtinut din unt.  Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Sanjee -Bollywood kitchen. #retete cu aluat http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/naans-cu-branza.html

Ingrediente Naans cu branza topita

500 g de făină

18 cl apă

125g iaurt natur (1 iaurt)

4 linguri de ulei vegetal

1 linguriță de sare

1 lingurita de zahăr

2 varfuri de cutit de praf de copt

1 plic de drojdie uscată (7-8g)

12 portii de branza topita La Vache Qui Rit (2/ naan)

Categorii