Paine bruna

Reteta culinara Paine bruna din categoria Piine. Specific Olanda. Cum sa faci Paine bruna

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine bruna

 

De mult timp am aceasta paine in proiect . Am prins ideea dintr-o emisiune TV numita ,, Arta si gastronomie '' . Realizatorul s-a dus la un brutar sa-i reconstituie o reteta dupa un tablou olandez din secolul XVI .Am sa mai prepar aceasta paine dar respectand pasul de a face dospeala inainte . Ma asteptam la o paine mai plina , mai rustica dar cred ca am exagerat cu drojdia , am uitat si de rolul berii care contine drojdii . Painea mea bruna este foarte pufoasa si bine crescuta , atat de buna incat o poti servi in loc de gustare / prajitura :D

Ingrediente Paine bruna

1 kg faina secara

1 kg faina integrala

2 pliculete drojdie uscata [ 14gr]

5 gr drojdie proaspata

1l bere neagra

300 ml apa calduta

2 linguri miere

1 lingura sare

Categorii