Paine cu bere si seminte de floarea soarelui
Reteta culinara Paine cu bere si seminte de floarea soarelui din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu bere si seminte de floarea soarelui
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine cu bere si seminte de floarea soarelui
Am făcut ca în poveste cu tortul magic. Am adunat faina ramasa in pungi si am pregatit doua paine gustoase.
550 faina alba tip 650 150 gr faina integrala de grau 150 gr faina de secara 150 gr seminte de floarea soarelui decojite 300 ml bere la temperatura camerei 250 ml apă caldă 25 gr drojdie proaspata 4 linguri ulei de masline. 1 lingurita zahar 1,5 lingurite sare Drojdia se zdrobește și se amestecă în apă caldă și bere, jumătate din uleiul de măsline împreună cu 100 gr de făină albă și o linguriță de zahăr. Zahărul ajută la accelerarea procesului de fermentație. Am amestecat totul în cuva mașinii de pâine Tefal. Dupa 15 minute drojdia a lucrat din greu si am observat ca am o emulsie spumoasa. Am adaugat restul de faina si sare. Semințele de floarea soarelui se adaugă după ce aluatul este bine frământat. Dupa o ora de framantat si dospit, aluatul aproape si-a triplat volumul. Am amestecat aluatul sa sparga bulele de aer si l-am pus in tava unsa cu 2 linguri de ulei. Am presarat semintele de floarea soarelui deasupra. Foarte repede, in 20 de minute aluatul a crescut frumos din nou. Am pus tava cu aluat la cuptorul preincalzit la 220 de grade. Nu a fost nevoie să puneți un vas cu apă pentru a face abur pentru că a ajutat ca aluatul să fie destul de moale. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180. Am copt pâinea încă 40 de minute. Asta depinde de cuptor. Îmi place pâinea bine coaptă. Dupa ce am inchis cuptorul, am scos painea pe un gratar de inox si am acoperit-o cu un servetel curat. Asta pentru a obține o coajă mai moale. Poftă bună !!!Ingrediente Paine cu bere si seminte de floarea soarelui
550 faina alba tip 650
150 gr faina integrala de grau
150 gr faina secara
150 gr seminte floarea soarelui decorticate
300 ml bere la temperatura camerei
250 ml apa calduta
25 gr drojdie proaspata
4 linguri ulei masline .
1 lingurita zahar
1.5 lingurita sare