Paine cu cartofi

Reteta culinara Paine cu cartofi din categoria Piine. Cum sa faci Paine cu cartofi
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine cu cartofi
INGREDIENTE
Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare.
După ce au fiert se pasează ca pentru piure.
Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se lasa la crescut 10-15 min.
Intr-un vas se pune sarea, cartofii pasati,maiaua si faina, apa. Se frământă un aluat elastic, usor lipicios.
Se acoperă vasul cu un servet curat si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul.
După ce a crescut, aluatul se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin ,se modelează, se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se mai lasa la crecut 15 min.
Se unge cu ulei si se coace la cuptorul preincalzit, la foc mediu până se rumeneste frumos.
După ce s-a copt, se scoate din tava, ar unge cu ulei, se acopera cu un servet curat si se lasa sa se răcească.
Poftă bună!
Ingrediente Paine cu cartofi
200 g cartofi
600 g faină
1 linguriță sare
15 g drojdie proaspătă
1 lingurita sare
250 ml apa