Paine cu cartofi

Reteta culinara Paine cu cartofi din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu cartofi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu cartofi

 

Reteta este "furata" de la o cunostinta din Banat, care la randiul ei a "furat-o" de la alta cunostinta. Ei folosesc cuptoare de teracota, dar iese foarte bine la orice cuptor electric sau pe gaz. Pentru ca painea sa ramana proaspata se acopera cu un prosop de bumbac. 3 persoane au mancat 2 zile din aceste paini, foarte sanatoase si hranitoare, prima zi a fost mancata 1 paine de pofta, iar urmatoarele doua zile au fost mancate alte 2 paini.

Ingrediente Paine cu cartofi

600g cartofi facuti piure (piure de post)

14g drojdie uscata

1 lingura sare

1 lingura zahar

3 linguri ulei

apa calda cat cuprinde

Categorii