Paine cu cartofi

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu cartofi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu cartofi

 

Toată lumea apreciază pâinea cu cartofi, dar aceasta este o pâine pe care o fac mai puțini, mai ales manual. Asta mi s-a întâmplat și mie, așa că acum am făcut pâine cu cartofi pentru prima dată, pentru că știam de aluatul deosebit de lipicios, care este mai dificil de prelucrat. Am rezistat cu greu tentației să adaug un ou și să frământ aluatul cu lapte, dar mi-am zis că este mai bine să fac acest fel de pâine, din ingrediente de post. Într-adevăr, pâinea este foarte gustoasă, are o coajă groasă, care place multora și un miros îmbietor, este elastică și rămâne proaspătă câteva zile la rând. Totuși, din cauza cartofilor, aluatul este foarte lipicios și cere multă făină, dar este bine de rezistat tentației de a adăuga făină prea multă, pentru că pâinea nu ar mai fi pufoasă, ci foarte densă...

Ingrediente Paine cu cartofi

500 grame de făină albă

300 grame de cartofi albi, fierți

200 ml de apă caldă

15 grame de drojdie proaspătă

1 linguriță de sare extrafină

1-2 lingurițe de zahăr tos

2 linguri de ulei de floarea soarelui

făină albă pentru modelat (cam 100 grame)

Categorii