Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

 

Am inaugurat vasul din ceramică Crock Pot pe care l-am câștigat la concursul „Sunt mândru de a fi bucătar”. Este o minune la oală, iar pâinea și mai minunată. Cred că voi pune mașina de pâine pe pauză și voi face această oală să arate prea bine. Mulțumim Chef pentru preparatul minunat! >: D <

700 g faina alba 400 g piure de cartofi 1 lgt sare 10 g drojdie proaspata 200 ml apă 1 zahăr lgt 2 lg faina 3 lg ulei de măsline 150 ml apă caldă

Pentru inceput, curatati cartofii de coaja, taiati-i cubulete mici si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se scurg de apa si se piseaza bine, obtinandu-se astfel 400 g piure de cartofi. Se lasa sa se raceasca bine.

Cei 200 ml de apă se încălzesc puțin, se adaugă zahăr, făină și drojdie. Se amesteca bine apoi se lasa la dospit.

Pune faina cernuta in vasul robotului. Se adauga sare, piure de cartofi, ulei de masline si maioneza. Porniți robotul și turnați puțin câte puțin din cei 150 ml de apă ușor caldă. Dacă este necesar, adăugați mai multe.

Se lasa sa se amestece bine pana se obtine un aluat omogen, usor moale dar nu lipicios. Se lasa sa creasca jumatate de ora.

Între timp, puneți vasul acoperit cu Crock Pot în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute. După ce a trecut acest timp, scoateți vasul, scoateți capacul și puneți aluatul. Creșteți deasupra cu un cuțit ascuțit, acoperiți din nou și coaceți 15 minute, apoi scoateți capacul și lăsați până se rumenește frumos deasupra și pâinea este coptă.

Poftă bună! L-am servit cald cu o salata de vinete... yummi.

Ingrediente Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

700 g faina alba

400 g piure de cartofi

1 lgt sare

10 g drojdia proaspata

200 ml apa

1 lgt zahar

2 lg faina

3 lg ulei de masline

150 ml apa calduta

Categorii