Paine cu cartofi si ceapa

Reteta culinara Paine cu cartofi si ceapa din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu cartofi si ceapa

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu cartofi si ceapa

 

Imi place sa cumpar paine facuta de cei din zona Covasna, Harghita. Mi se pare foarte buna la gust. Nu stiu cat este de originala cea care se vinde in Bucuresti sub denumirea de paine cu cartofi, insa iau de fiecare data cand am ocazia. Aceasta reteta, incercata intr-o doara, cu ingrediente adaugate "la ochi", este perfecta. Gustul pe care-l confera ceapa este de mare efect, coaja este crocanta si miezul moale, buretos. Ceapa este un ingredient optional, iese la fel de gustoasa si fara,insa de cand am incercat aceasta varianta, nu-mi vine sa o dau la o parte. Comparativ cu painea obtinuta cu maia, prepararea acesteia mi s-a parut floare la ureche. Am facut-o duminica, iar astazi, dupa 5 zile am terminat-o. S-a pastrat ca la inceput. O recomand !

Ingrediente Paine cu cartofi si ceapa

530 gr cartofi

750 gr faina

1 plic drojdie uscata ( 7 gr )

500 gr apa calduta

1 1/2 lingurita sare

1/2 ceapa

3 linguri ulei de masline

Categorii