Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz

 

 Am luat la rand fainurile disponibile in camara si am ajuns acum la aceasta combinatie . Mi-a placut mult gustul . Am sa o mai prepar  aceasta  paine prelungind timpul de dospire . Pentru framnatare si dospire am folosit masina de paine Tefal -Bread of the world.

 

INGREDIENTE
450 ml apa calduta 10 gr drojdie uscat granulata Pakmaia din maia activa 350 faina dietetica din macinis integral 200 gr faina semi alba tip 650 150 fulgi de ovaz 2 lingurite ulei de rapita 2 lingurite rase de sare 1 lingurita zahar Se pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul. Se continua cu fainurile si sarea . Setati masina de paine pe programul nr.16 -de framantare si dospire . Acest program dureaza 75 minute . Scoateti aluatul pe o planseta de silicon si il framntati din nou usor . Eu am facut un sul pe care l-am impletit in doua si l-am pus intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si pudrata cu faina . Se lasa ca aluatul sa isi dubleze din nou volumul . Aici eu m-am grabit putin si cred ca din aceasta cauza miezul painii a iesit usor umed . Se unge painea cu o pensula si putin lapte si se presara fulgi de ovaz pentru aspect . Coaceti painea timp de o ora .Primele 10 minute la 210 grade , apoi se reduce temperatura la 180. Prefer painea mai bine coajta cu coaja crocanta . Daca doriti o paine cu coaja mai moale ,reduceti timpul de coacere . Painea se scoate din tava si se pune la racit pe un gratar de inox .

Pofta buna !!!

Ingrediente Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz

450 ml apa calduta

10 gr drojdie uscat granulata Pakmaia din maia activa

350 faina dietetica din macinis integral

200 gr faina semi alba tip 650

150 fulgi de ovaz

2 lingurite ulei de rapita

2 lingurite rase de sare

1 lingurita zahar

Categorii