Paine cu faina integrala si fulgi de secara

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu faina integrala si fulgi de secara

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu faina integrala si fulgi de secara

 

 Cand am timp sau cand raman in pana de paine mai pun la framantat si imi prepar in casa .Ne place paine nu tocmai alba . Daca se poate mai bruna si cu multe fibre .

 

INGREDIENTE
1 cana apa 1 cana lapte 2 lingurite drojdie uscata 1 lingurita miere 4 linguri ulei masline 1 cana fulgi de secara 1 cana faina alba 3 cani faina integrala 1 lingura de sare Se pune in masina de paine apa, laptele, mierea, uleiul si drojdia. Acestea se amesteca cu jumatate de cana faina alba . Apa si laptele trebuie sa fie caldute , pentru a ajuta la dospirea mai rapida a aluatului . Lasati 15 minute aceasta maia , pana se observa ca incepe sa lucreze . Veti stii cand apar bulele -balonasele ;D . Se aduga fainurile si sarea . Aluatul se poate framanta si cu mana . Eu l-am pus in masina de paine pe Tefal pe programul de framntare -dospire . Cat se framanta si dospeste painea , eu am timp sa lucrez altceva . Dupa 75 minute aluatul s-a dublat . Eu l-am pus pe foaia de silicon si l-am impartit in 3 . La manipulare aluatul isi pierde din volum . Am intins foi dreptunghilare care le-am rulat . O parte mai mare a fost pusa in tava dreptunghiulara pentru cozonaci . Celelalte doua parti le-am pus in tr-o tava mai mare . Presarati pe deasupra fulgi de secara . Pentru a nu se lipi aluatul de tavi , puteti folosi hartie de copt. Eu pun sa dospeasca la 60 Grade in cuptor timp de o jumatate de ora . Se coace paine cam 40 minute . Intai la 220 grade apoi se reduce temperatura la 180 . Daca doriti coaja mai crocanta se scoate painea pe suporturi de inox pentru racire . Daca doriti din contra o coaja moale acoperiti painea cu un prospop de bucatarie . Pofta buna !!!

Ingrediente Paine cu faina integrala si fulgi de secara

1 cana apa

1 cana lapte

2 lingurite drojdie uscata

1 lingurita miere

4 linguri ulei masline

1 cana fulgi de secara

1 cana faina alba

3 cani faina integrala

1 lingura de sare

Categorii