Paine cu faina integrala si mei
Reteta culinara din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu faina integrala si mei
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine cu faina integrala si mei
Am facut si paine cu a mea. Îmi place textura crocantă a boabelor de mei în pâine. Japonezii folosesc pâine cu mei pentru sandvișuri. Pentru că am coșul cu semințe în coș, mi-am spus că acum este momentul. Sincer, timp de o saptamana as manca doar coaja acestei paini, e atat de gustoasa.
500 gr faina semialba tip 650 200 gr faina integrala 150 de grame de semințe de mei decojite 500 ml apă caldă 4 linguri ulei de rapita 25 gr drojdie cruda 1 lingurita zahar ras 1,5 lingurite sare Drojdia se zdrobește și se amestecă în apă caldă, jumătate din uleiul de rapiță împreună cu 100 gr de făină semialbă și o linguriță de zahăr. Zahărul ajută la accelerarea procesului de fermentație. Am amestecat totul în cuva mașinii de pâine Tefal. Dupa 15 minute drojdia a lucrat din greu si am observat ca am o emulsie spumoasa. Am adaugat restul de faina semialba precum si faina integrala. Nu uita să sari. Am lasat masina sa framanta si dupa 20 de minute la semnalul sonor [acesta este setat] am adaugat 100 g de seminte de mei. Restul de seminte le-am pastrat pentru a le presara peste aluat inainte de coacere. Dupa o ora de framantat si dospit, aluatul aproape si-a dublat volumul. Am amestecat aluatul sa sparga bulele de aer si l-am pus in tava unsa cu 2 linguri de ulei. Am presarat seminte de mei deasupra. Foarte repede, in 20 de minute aluatul a crescut frumos din nou. Am pus tava cu aluat la cuptorul preincalzit la 220 grade C. Dupa 10 minute am redus temperatura la 180. Am pus o tava pe fundul cuptorului. Cand s-a incalzit am aruncat o jumatate de cana cu apa. Pentru a face abur. Aburul ajută pâinea să crească frumos în cuptor. Am copt pâinea încă 40 de minute. Asta depinde de cuptor. Îmi place pâinea bine coaptă. Dupa ce am inchis cuptorul, am scos painea pe un gratar de inox si am acoperit-o cu un servetel curat. Poftă bună !!!Ingrediente Paine cu faina integrala si mei
500 gr faina semialba tip 650
200 gr faina integrala
150 grame seminte mei decorticat
500 ml apa calduta
4 linguri ulei rapita
25 gr drojdie cruda
1 lingurita rasa zahar
1.5 lingurite sare