Paine cu kefir și ceapă prăjită
Reteta culinara Paine cu kefir și ceapă prăjită din categoria Piine. Cum sa faci Paine cu kefir și ceapă prăjită
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine cu kefir și ceapă prăjită
Ce este mai frumos și mai plăcut într-o zi răcoroasă de primăvară, să mirosiți o aromă de pâine proaspătă în casă și adăugarea de ceapă, într-adevăr nu a stricat aroma. Reteta mea este pentru gospodinele moderne, care nu prea au timp sa stea in bucatarie si le asigur ca reteta nu a dat gres niciodata. Simplu si gustos!
apă aprox. 350 ml., chefir aprox. 1500 ml., faina alba de grau Dobrogea 660 g, sare iodata 1 lingura, zahar tos 3 linguri, ulei de floarea soarelui 3 linguri, drojdie uscata 1 plic, ceapa prajita aprox. 100 g.Marturisesc ca am folosit ajutorul meu de la bucatarie, Maricica nr. 3, mașină de frământat și coace pâine.
Pune apa, chefirul, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia in recipientul masinii de paine (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca doriti ca aluatul sa dospeasca!!!) Aparatul este programat pentru framantat, dospit si coacere. Dupa primul semnal adaugam ceapa prajita.
Aveti grija sa ajutati aluatul cu putina apa, faina sau ulei, ca sa nu se lipeasca de peretii vasului, in primele 30 de minute, apoi lasati aparatul in pace, nu deschideti capacul, isi face treaba singur.
În mod clasic, se face o drojdie din drojdie, zahăr și puțină apă, apoi se lasă la crescut în mijlocul grămezilor de făină, cca. Zece minute. Se framanta, se ajuta cu uleiul de floarea soarelui, strangand aluatul usor, usor de la margine inspre interior, pana se obtine un aluat omogen, care se lasa la dospit cca. 60 min.
Aaaaa, ca sa lamuresc ingredientul Ceapa prajita!
De data aceasta am inselat si am folosit ceapa prajita, achizitionata de la Kaufland sau Lidl, pentru produsele americane!
Mult succes si pofta buna! 😉
Ingrediente Paine cu kefir și ceapă prăjită
apă cca. 350 ml., kefir cca. 1500 ml., făină albă de grâu Dobrogea 660 g, sare iodată 1 lingură, zahăr tos 3 lingurițe, ulei de floarea soarelui 3 linguri, drojdie uscată 1 plic, ceapă prăjită cca. 100 g.