Paine cu malai

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Ungaria. Cum sa faci Paine cu malai

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu malai

 

 Am mai preparat eu paine cu malai dar de data aceasta am respectat o retete a ungureasca .  Am preparat o paine rotunda si una dreptunghiulara .Am  testat vechea  idee ca din acelasi alut iese painea cu alt gust daca au forma diferita . Este adevarat . Eu o prefer pe cea dreptunghiulara pentru ca se poate taia usor si  se obtin felii mai mici . ,, aluaturi de casa "

 

INGREDIENTE
500 gr faina alba tip 650 250 gr aluat de la painea anterioara[pastrat 3 zile in frigider in borcan cu capac ] 150 gr faina malai 40 gr fulgi porumb 350 ml iaurt 100 ml lapte 40 ml ulei porumb 10 gr drojdie uscata 10 gr sare 10 gr zahar Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei . Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2 linguri de faina . Dupa 15 minute veti observa ca s-a activat drojdia si a inceput procesul de dospire . Eu am folosit pentru framntare si dospire , masina de paine. Se introduc in cuva restul ingredientelor uscate [ faina , faina de malai , fulgi si sare ]. Dupa aproximativ o ora , aluatul si-a dublat sau aproape triplat volumul . Se scoate aluatu din cuva si se framanta usor ,pentru a iesi golurile de aer . Am pus o parte din aluat in forma dreptunghiulara iar din ceialalta parte am format o paiine rotunda . Mi-ar fi placut sa am vase speciale pentru dospit tip bannetone . Faceti taieturi cu un cutit ascutit in partea superioara a aluatului [ sau imprimati model] . Presarati faina de malai pe deasupra , pentru aspect . Am mai lasat painea la dospit 30 minute la cuptorul incalzit la 60 grade Celsius . Dupa acest timp se ridica temperatura la 220 grade timp de 15 minute . Se mai coace timp de 40 minute la 180 grade Celsius . Mie imi place painea bine coapta .Tine mai mult ca prospetime , se poate taia usor si este mai buna pentru digestie . Painea se scoate din cuptor si din forma . Se lasa sa se racoreasca pe gratar de inox . Painea cu malai este grozav de gustoasa langa ciorbe si la sandvici .

Pofta mare !!!

Ingrediente Paine cu malai

500 gr faina alba tip 650

250 gr aluat de la painea anterioara[pastrat 3 zile in frigider in borcan cu capac ]

150 gr faina malai

40 gr fulgi porumb

350 ml iaurt

100 ml lapte

40 ml ulei porumb

10 gr drojdie uscata

10 gr sare

10 gr zahar

Categorii