Paine cu nuci

Reteta culinara Paine cu nuci din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu nuci

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu nuci

 

 Sotul a cumparat o specialitate de paine cu nuci . Se pare ca doar de aceia a gasit la ceas de seara .Eu nu ma dau in vant dupa nuci . Le diger destul de anevoios . Spre surpriza mea ,  painea cu nuci mi-a placut . Mi-am zis sa incerc si eu . Rezultatul este multumitor , chiar peste asteptari . Precis am sa mai prepar paine cu nuci !!!!

 

INGREDIENTE
500 gr faina alba 300 gr faina integrala 460 gr apa calduta 200 gr miez nuca 1 plic drojdie uscata -10 gr 2 linguri ulei masline 1 lingurita rasa zahar brun 1 lingurita cu varf sare Mai intai se spala nucile cu apa calda din mai multe ape . Aceasta are rol de indepartare a eventualelor impuritati . Maruntiti usor nucile cu cutitul. Eu am framantat paine cu ajutorul masinii de paine Tefal, folosind programul nr 16 de framantare-dospire . Mai intai se pune in cuva aparatului apa calduta , uleiul , drojdia si zaharul . Apoi se aduga fainurile si sarea . In mod normal foloseam cu 80-100 gr faina mai putin . Din experienta am observat ca aluatul este foarte moalae , asa ca am intervenit cu faina in plus . Porniti aparatul. Dupa 25 minute la semnalul sonor se adauga nucile. Lasati masina sa-si faca treaba . In 75 minute ea va framnta si dospi frumos , aluatul . In timpul framntarii nucile se vor ,, eroda "si vor da o culoare deosebita aluatului . Ungeti doua forme de cozonac cu ulei . Distribuiti in mod egal aluatul in cele doua tavite . Tavitele se pun la cuptor sa dospeasca la 60 grade inca 30 minute . In acest timp volumul aluatului se va dubla . Potriviti caldura pe 220 grade C pentru 10-15 minute . Dupa aceasta reduceti temperatura la 180 grade . Lasati sa se coaca painile pana devin rumene . In cazul meu cam inca 30 minute . Scoateti painile din tavi si le lasati sa se tempereze pe un gratar de inox. Pofta buna !!!

Ingrediente Paine cu nuci

500 gr faina alba

300 gr faina integrala

460 gr apa calduta

200 gr miez nuca

1 plic drojdie uscata -10 gr

2 linguri ulei masline

1 lingurita rasa zahar brun

1 lingurita cu varf sare

Categorii