Paine cu seminte

Reteta culinara Paine cu seminte din categoria Piine. Cum sa faci Paine cu seminte

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu seminte

 

Daca tot am achizitionat cam multa faina am trecut pe paine de casa.Nu de alta, dar vine vara si nu o sa mai pornim cuptoarele. Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE
450 gr faina 650+ptr presarat 150 gr faina de secara 1 lingura tarate de grau 170 ml lapte batut 250 ml apa fierbinte 20 gr drojdie proaspata 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 2 linguri ulei 50 gr amestec seminte(in,susan, dovleac,floarea soarelui)+ ptr presarat deasupra Cernem intr-un vas faina de grau si cea de secara si adaugam taratele.Amestecam apa cu laptele batut astfel incat amestecul sa fie caldut. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, sarea si zaharul.Turnam cate putin din apa cu laptele batut si framantam un aluat nelipicios. Spre sfarsitul framantarii adaugam uleiul. Daca este nevoie mai adaugam putina faina. Cand aluatul este gata adaugam semintele si omogenizam. Acoperim vasul si lasam painea la crescut pana isi dubleaza volumul.Pe un blat infainat punem aluatul si il modelam. Punem aluatul intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt, acoperim si lasam din nou la crescut.Cand painea si-a dublat volumul ungem painea cu apa cu ajutorul unei pensule si presaram seminte.Dam painea la cuptorul preincalzit la foc iute pana se rumeneste frumos.

Ingrediente Paine cu seminte

450 gr faina 650+ptr presarat

150 gr faina de secara

1 lingura tarate de grau

170 ml lapte batut

250 ml apa fierbinte

20 gr drojdie proaspata

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

2 linguri ulei

50 gr amestec seminte(in,susan, dovleac,floarea soarelui)+ ptr presarat deasupra

Categorii