Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in
Reteta culinara din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in
Pentru reteta de baza m-am inspirat din chiflele pufoase de la Rocsi. Multumesc Rocsy!!! Pentru că îmi place să testez același aluat copt în forme diferite, pentru diversitate am pregătit atât pâine, cât și chifle. Vă spun pe verificat că au un gust diferit chiar dacă folosiți aceleași semințe.
600 gr faina semialba tip 650 200 gr faina alba tip 000 100 gr seminte de dovleac decojite 50 gr seminte in 25 gr drojdie proaspata 500 gr lapte 80 gr unt 50 ml ulei de măsline 2 lingurite de zahar 4 lingurite sare rasa 1 sau 1 vârf de pudră de turmeric. Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte cald se amesteca si se lasa la dospit la loc caldut. Pentru framantat am folosit masina de paine Tefal Dupa 15 minute, maioneza care face builbuci se pune in bolul masinii de paine. Mai întâi adăugați laptele cald, untul moale și uleiul la maioneză. Adăugați făina și sarea. Lasati masina de paine sa framanta si sa dospeasca pe programul special pentru aceste operatii. Dupa 15 minute cand aluatul este omogen si neted adaugam oul. După mai bine de o oră, aluatul aproape că și-a triplat volumul. L-am scos pe o folie de silicon, l-am framantat putin sa sparga bulele de aer si l-am impartit in doua. Am intins o parte din ea intr-o foaie dreptunghiulara peste care am presarat semintele de dovleac. Întindeți aluatul și puneți-l în tava dreptunghiulară pentru tort, care a fost unsă cu puțin ulei. Deasupra am uns cu lapte amestecat cu turmeric si presarate seminte de dovleac. Cealaltă jumătate de aluat am împărțit-o în opt părți egale din care am format chifle mici. Chiflele au fost puse intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra am uns chiflele cu lapte, turmeric si presarate seminte de in. Tăvile astfel pregătite au fost introduse la 100 de grade la cuptor la dospit 30 de minute. Se fixeaza cuptorul la 200 de grade si se coace pinul si chiflele 25-30 de minute. Chiflele se scot puțin mai devreme, aproximativ 5 minute. După ce ați scos din cuptor, scoateți pe grătare din oțel inoxidabil și lăsați să se răcească. Dacă doriți o crustă mai moale, acoperiți pâinea cât este caldă cu un șervețel curat. Poftă bună !!!Ingrediente Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in
600 gr faina semialba tip 650
200 gr faina alba tip 000
100 gr seminte decorticate dovleac
50 gr seminte in
25 gr drojdie proaspata
500 gr lapte
80 gr unt
50 ml ulei masline
2 lingurite zahar
4 lingurite rase sare
1 ou
1varf pudra turmeric .