Paine cu smantana

Reteta culinara Paine cu smantana din categoria Piine. Cum sa faci Paine cu smantana

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu smantana

 

Aluaturi de casa Pentru ca tot aveam niste smantana prin frigider, pe care nu o mai voia nimeni, am zis sa fac paine cu smantana ca sa vad cum e. Ei bine, este foarte buna. M-am inspirat de pe site si m-am uitat mai atent la reteta lui Adi. 

 

INGREDIENTE
14 g drojdie uscata 1 lingura zahar 600 ml apa calda 1350 g faina de tara (sau cat cuprinde) 1 lingura sare 350 g smantana la temperatura camerei 7 linguri de ulei

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua obtinuta, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se mai adauga faina cat cuprinde, iar la final se adauga uleiul. Se obtine un aluat moale si nelipicios, care se lasa la crescut in castronul acoperit cu o folie si cu un prosop.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua si se aseaza in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt.

Se introduc tavile la cuptor pana cand painile sunt bine coapte.

Ingrediente Paine cu smantana

14 g drojdie uscata

1 lingura zahar

600 ml apa calda

1350 g faina de tara (sau cat cuprinde)

1 lingura sare

350 g smantana la temperatura camerei

7 linguri de ulei

Categorii