Paine de casa

Reteta culinara Paine de casa din categoria Piine. Cum sa faci Paine de casa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine de casa

 

Prima data facuta si a iesit tare buna-asta e problema -ca se mananca foarte repede.

 

INGREDIENTE
350gr faina alba 3 gr ferment uscat 5 gr sare fina 245 gr apa calduta

-In vasul robotului am pus faina,fermentul in praf, sarea si am pornit sa amestece, turnand treptat apa calduta-lasam sa framante cca 10-15 ,minute; Scoatem si mai framantam cu mana putin ,formam o bila si o punem la caldura sa dospeasca, acoperind vasul cu un prosop.

-DUpa cateva ore in care aluatul a crescut , scoatem si mai framantam putin; lasma inca putin si apoi, cu un cutit crestam putin deasupra;

-Intre timp incalzim cuptorul la 250 grade-300-

-Folosim o oala de fonta/aluminiu/inox care poate merge la cuptor, punem in ea hrtie de copt; Incalzim bine oala -scoatem -asezam cu grija painea in ea si punem capacul-dam iar la cuptor pentru cca 30 minute. Scoatem si dam deoparte capacul -mai dam inca putin pana se face coaja crocata deasupra.

-E fantastica -chiar asa calda-cu unt..mmm-problema e asta-ca se mananca cu pofta :)

Ingrediente Paine de casa

350gr faina alba

3 gr ferment uscat

5 gr sare fina

245 gr apa calduta

Categorii